Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola

 

"Sokszor egyetlen élmény, egész életre megnyitja a fiatal lelket a zenének. Ezt az élményt nem lehet a véletlenre bízni, ezt megszerezni az iskolának kötelessége." (Kodály Zoltán)

Nyomtatás

Beköszöntő

Tisztelt Szülők, kedves Nagyszülők, Családtagok! Tisztelt Partnereink!

Nagy szeretettel köszöntöm Önöket, intézményünk tanulóinak kedves Hozzátartozóit, valamint iskolánk életéhez tartozó, értünk fáradozó, velünk együttműködő partnereinket!

Az elmúlt tanév folyamán végzett előkészítő munka eredményeként iskolánk történek új korszakához érkeztünk, hiszen szeptember 1-én már, mint katolikus iskola kezdhettük meg a 2019/2020-as tanévet. A fenntartóváltásra vonatkozó eljárás lefolytatásában Önöknek - kedves szülők, illetve egyéb szervezeteknek, munkatársaknak is nagy szerepük volt, melyet ez úton is szeretnék megköszönni mindnyájuknak, nevezetesen:

  • Dr. Erdő Péter bíboros, érsek Úrnak, illetve az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Intézményfenntartó Főhatóság főigazgatójának, Gyetván Gábor Atyának és minden munkatársának;
  • Romanek Etelka Polgármester Asszonynak, valamint Esztergom Város Önkormányzata Képviselő Testületének;
  • az Esztergomi Tankerületi Központ megbízott igazgatójának, Muszela Szabolcs Úrnak és minden munkatársának;
  • minden szülőnek, aki szülői szavazatát leadta;
  • intézményünk Szülői Munkaközösségének, Intézményi Tanácsának, vezetőségi tagjainak és alkalmazotti közösségének.

Működésünket új Alapító Okirat alapján, új Működési engedéllyel, önállóan gazdálkodó intézményként folytatjuk, az eddig is munkánk alapjául szolgáló – kiegészítésekkel ellátott – Pedagógiai Program szerint.

Nagy örömünkre, beiratkozott tanulóink létszáma a tavalyi 376 főről 413 főre emelkedett, tanáraink létszáma pedig 27-ről 31 főre bővült.

Növendékeink a zeneművészeti ág fúvós, vonós, akkordikus, billentyűs, vokális, népzene, zeneismeret és kamarazene tanszakain tanulnak az alábbi eloszlás szerint:

Fúvós tanszak (furulya, fuvola, klarinét, szaxofon, trombita, tenorkürt, harsona)

93 fő

Vonós tanszak (hegedű, gordonka)

48 fő

Akkordikus tanszak (gitár, ütő)

51 fő

Billentyűs tanszak (zongora, orgona)

119 fő

Vokális tanszak (magánének)

19 fő

Népzene tanszak (népi ének, hegedű, citera)

33 fő

Zeneismeret (szolfézs, zeneirodalom)

48 fő

Kamarazene tanszak

2 fő

Összesen:

413 fő

Éves programunk számos érdekes és szép eseményt tartalmaz gyermekek, felnőttek számára egyaránt, melyekre szeretettel várjuk Önöket! Idén ismét elindítjuk a növendékeink számára tavaly bevezetésre kerülő Zsolt Nándor bérletsorozatot.  A gyerekek kis pecsétet gyűjthetnek a bérletszelvényben, melynek letéphető részét a tanév végén kérjük majd leadni. A legtöbb bélyegzőt gyűjtő – a legtöbb koncerten megjelenő – növendékeknek értékes ajándékokat adunk át az évzáró ünnepély keretében! Ezzel is szorgalmazzuk a családok rendszeres koncertlátogatását.

Kollégáim nevében is kérem, kísérjék figyelemmel a zeneiskola programjait (www.esztergomizeneiskola.hu), segítsék gyermekük zenei fejlődését a gyakorlásra való buzdítással és az ehhez szükséges idő megteremtésével, támogassák munkánkat és programjaink megvalósítását a Zeneiskola Alapítványán keresztül adományaikkal!

Szeretettel kívánok sikeres, zeneszóban és koncertekben gazdag 2019/2020. tanévet Önöknek és gyermekeiknek, Velünk!

Figyelmüket megköszönve, tisztelettel:

Esztergom, 2019. szeptember 25.

Udvardyné Pásztor Ágnes - igazgató

Untitled Document